Warmtepomp installatieprijs

Ben je op zoek naar een duurzame manier om je woning te verwarmen? Dan zijn daar verschillende manieren voor te vinden waarbij je bijvoorbeeld kunt denken aan zonnepanelen maar ook de warmtepomp vindt tegenwoordig steeds meer afnemers.

Beter voor het milieu

Een warmtepomp wordt gebruikt ter vervanging van een reguliere cv-ketel en gaat veelal een aantal jaar langer mee. Deze pomp maakt gebruik van lucht en/of grondwater om zo via de radiatoren in huis warmte af te geven en voorziet ook in warm water. Een warmtepomp gebruikt minder energie dat een cv-ketel, stoot minder schadelijke gassen uit en maakt gebruik van duurzame grondstoffen die alom aanwezig zijn. Kortom, een warmtepomp is duurzaam in gebruik en goed voor het milieu.

Geschikt voor nieuwbouw en bestaande woningen

Een warmtepomp kan zowel in nieuwbouwhuizen als in bestaande woningen geplaatst worden. Houd er daarbij wel rekening mee dat deze makkelijker te installeren is in een nieuwbouwwoning omdat daar toch alles nog nieuw aangelegd dient te worden. In een bestaand huis zal meestal extra isolatiemateriaal aangebracht dienen te worden maar heb je ook een nieuwe thermostaat en leidingen nodig. Een warmtepomp wordt over het algemeen gebruikt met lage wandradiatoren of in combinatie met vloerverwarming.

Aanschafprijzen van warmtepompen

Een warmtepomp is niet iets dat je gezien de prijs zomaar even aanschaft. Afhankelijk van de manier waarop deze werkt (en dus gebruik maakt van lucht of water) kunnen de prijzen ervan behoorlijk uiteenlopen. Je betaalt voor de installatie van een dergelijke pomp die op basis van grond-water techniek werkt tussen de 10.000 en 25.000. Een warmtepomp die werkt middels water-water is verkrijgbaar vanaf zo’n 15.000 euro. Kies je voor een lucht-lucht of een lucht-water warmtepomp dan lopen de prijzen uiteen tussen de 4.000 en 7.000 euro. Houd er ook altijd rekening mee dat er wel extra kosten bij komen want voor het beste rendement dienen de onderdelen wel volledig op elkaar aangepast te zijn.

Kies een erkend bedrijf

Kies er altijd voor om een warmtepomp te laten installeren door een erkend bedrijf. Zij weten precies wat het beste met elkaar werkt en zorgen ervoor dat je een sluitend en goedwerkend systeem in huis krijgt waar jij het meeste plezier aan beleeft.

Bron: https://warmtepompprijzen.nl/