Hoe moeilijk is het stucen van een plafond?

De moeilijkheidsgraad zal mede samenhangen met de ervaring. Enkel om een goed resultaat te krijgen is hier wel training voor nodig. Het is niet alleen het stucen wat op een goede manier gedaan moet worden, maar ook nog eens in de hoogte. Oftewel op een horizontaal stuc, waarbij je telkens boven je macht aan het werk bent. Een goede steiger zal daarom het werk wel een stuk eennvoudiger maken. Heeft u deze als particulier in de schuur staan of moet deze toch worden ingehuurd.

 

Zomaar starten met een plafond stucen, zonder enige kennis, is dan ook sterk af te raden. Er zal alleen maar schade worden toegebracht en dit gaat extra kosten om te verhelpen. Om eerlijk te zijn is het sowieso niet slim om deze klus zelf uit te voeren op het moment dat je hier niet bekend mee bent. Het stucen van een wand is al heel lastig om dit netjes te doen. Op het moment dat dit nog niet lukt, is een plafond zeker nog een stapje hoger niveau.

 

Hulp van een stucadoor

Hiervoor is het inschakelen van een vakman een goede zet. Een stucadoor weet exact de goede technieken en heeft ook direct het juiste materiaal bij zich. Geef de wensen door en laat je verder adviseren over mogelijkheden. Er zijn namelijk meerdere opties om het plafond van stucwerk te voorzien. Zo kan de stucadoor een sierpleister aanbrengen, maar vaak word er ook gekozen voor het spack spuiten van het plafond.

 

In de regio zijn er vaak meerdere stucadoorsbedrijven. Het is eenvoudig om in contact te komen met meerdere bedrijven. De makkelijkste manier is om dit te doen middels een gratis vergelijking. Er zijn diverse websites die hierin helpen. Het voordeel is dat er maar eenmalig de gegevens hoeft in te vullen, vervolgens zoeken de stucadoors zelf contact met je op.