Aanvullingen bij telefoonhoesjes

Tegenwoordig zijn er voor elke smartphone talloze hoesjes te kopen. Deze hoesjes variëren in vorm, kleur en soort hoesje. Zo zijn er flipcovers die heel de mobiel beschermen, maar ook cases die alleen de zijkanten en achterkant beschermen.

De meeste hoesjes beschermen de mobiel wanneer deze niet in gebruik is. Toch kan het ook gebeuren dat de mobiel schade oploopt wanneer de gebruiker bezig is op zijn mobiel. Stel iemand heeft een iPhone met een bijpassend hoesje, die het scherm beschermt wanneer het hoesje is dichtgeklapt. Nu is die persoon aan het bellen, maar schrikt ergens van en laat per ongeluk zijn mobiel vallen. De mobiel valt en beland als eerst met het scherm op de grond en glijdt een stukje door over de grond. Met geluk zit er geen barst in het scherm, maar er zullen hoogstwaarschijnlijk wel krasjes op het scherm aanwezig zijn. Dit is natuurlijk erg vervelend en het scherm vervangen zal veel geld kosten. Gelukkig zijn er hier oplossingen voor. Er zijn een aantal aanvullingen die de mobiel beschermen tegen dit soort situaties.

Een screenprotector voor de mobiel

Screenprotectors zijn plastic plaatjes die over het scherm van de mobiel geplakt kunnen worden. Dit plaatje bedekt heel het scherm, afgezonderd van eventuele knoppen. Ook een voorcamera, als deze aanwezig is op de mobiel, blijft onbedekt zodat de scherpte van de foto’s niet achteruitgaat. Een screenprotector zit bovenop het echte scherm van de mobiel. Wanneer er dus een situatie ontstaat waarbij krassen op het scherm worden aangebracht, dan zullen deze enkel op de screenprotector zitten. Het echte scherm van de mobiel zal dus onaangetast blijven. Wanneer er veel krasjes op de protector zitten of deze begint los te laten, dan kan de screenprotector eenvoudig van het scherm verwijderd worden. Er kan dan een nieuwe screenprotector opgeplakt worden als dit gewenst is.

Een screenprotector zal het scherm niet beschermen tegen barsten, aangezien het maar een dun laagje plastic is.

Een glazen plaatje voor de mobiel

In plaats van een screenprotector, kan er ook gebruik maakt worden van een glazen plaatje. Het verschil tussen deze twee bescherm methodes, is het materiaal. De screenprotector is een dun laagje plastic en zal dus anders aanvoelen. Ook beschermt een plastic screenprotector enkel tegen krasjes. Een glazen plaatje zal aanvoelen alsof de gebruiker het scherm van de mobiel aanraakt. Ook is een glazen paatje wat dikker. Met geluk zal bij een ongelukkig val alleen een barst ontstaan in het glazen plaatje. Zo’n plaatje is in het algemeen wel wat duurder dan een normale screenprotector.

Kijk voor meer smartphone nieuws op smartphonekoning.nl